• 3 april 2020
  • by Jan Martin Wilschut
  • 116

Beste Koenenvrienden,

Het waait windkracht 12 in Nederland—om maar met de watersporttermen te beginnen—, schuilen, uit de wind blijven en een veilige haven opzoeken is de enige remedie.

Onze haven en vereniging is niet toegankelijk, we missen onze schepen, onze vrienden en de watersport. Onze schepen liggen veilig in de loodsen en we begrijpen als geen ander dat we deze het liefst gisteren in het water willen hebben, zwaar weer dus.

Mooie zaken gebeuren er ook in ons verenigingsleven, op verschillende sociale media-bronnen zien we veel contact en steun tussen leden, soms grapjes maar zeker gedomineerd door veel steun naar elkaar. Slechte berichten horen we niet en we vertrouwen er op dat dit ook inhoudt dat we allemaal gezond zijn en ons door deze periode heen worstelen.

Binnen het bestuur hebben we veel contact met elkaar en volgen alle bronnen van informatie en maatregelen, continu op zoek naar het startschot om weer aan de slag te gaan. Echter, in lijn met waarschijnlijk ieders verwachting, geven de nieuw afgekondigde maatregelen daar geen enkele ruimte voor. Wij krijgen veel vragen van onze leden: “Kan ik naar mijn boot?”, “Kan ik dit weekend gaan varen?”, “Ik moet mijn onderwaterschip nog schilderen!”. Allemaal begrijpelijk, maar niet mogelijk, omdat de haven en al onze faciliteiten gesloten zijn. Ondanks dit krijgen we ook de terugkoppeling van onze havenmeesters dat een ieder hier begrip voor heeft.

Wij hebben de afgelopen dagen veel overleg gehad om te zoeken naar mogelijkheden voor ons allen, maar hebben uiteindelijk toch besloten de maatregelen van de overheid te blijven volgen en daarom de sluiting van de haven te continueren tot en met 28 april a.s.

Veel zaken komen daarmee in het gedrang met uiteraard als belangrijkste punt het hellingen en het daaraan voorafgaande onderhoud aan de schepen in de loodsen. We blijven zoeken naar de eerst mogelijke gelegenheid om de tewaterlatingen te starten waarbij we rekening houden om iedereen in gelegenheid stellen om het noodzakelijke onderhoud uit te voeren.

Namens het voltallige bestuur wensen wij iedereen heel veel sterkte in het noodweer waarin we verkeren. Houd contact met elkaar en het belangrijkste, blijf gezond. Laten we ons samen gaan voorbereiden op een knallende opening van ons seizoen… wanneer weten we nog niet, maar het gaat gebeuren!

Met vriendelijke groet,

Stefan Nieuwenhuys
Voorzitter WV De Koenen