Ons fraaie clubhuis, met zijn karakteristieke starttoren en adembenemende uitzicht over de Nieuwe Meer, beschikt over een ruime kantine-met-bar, een terras aan het water en een goed geoutilleerde keuken. Er zijn gescheiden kleedkamers met gratis douches en uiteraard toiletfaciliteiten.

Je vindt er verder een kaart van de Nieuwe Meer op schoolbordformaat, dat gebruikt wordt om wedstrijdparcoursen op aan te geven, een piano, een biljard, een tv en een prijzenkast met historische prijzen. En natuurlijk het fraaie gebrandschilderde raam, dat door de leden werd aangeboden bij gelegenheid van het 10-jarig bestaan én het prachtige schilderij dat werd aangeboden bij het 90-jarig bestaan.

In en rond het clubhuis vinden door het jaar heen veel activiteiten plaats (op de foto bijvoorbeeld zeiltheorielessen), zie ook Koenenactiviteiten. En voor passanten is het een fijne plek om even bij te komen, een kopje koffie te drinken of een van de vele tijdschriften te lezen.

De vereniging geeft clubpassen uit, zodat je geen contant geld op zak hoeft te hebben. Zo’n clubpas is eenvoudig online op te waarderen. Je kunt overigens nog steeds contant betalen of pinnen. En als er geen barbezetting is—we zijn als vereniging tenslotte afhankelijk van onze vrijwilligers—staat er een koffieautomaat.

Veiligheid

Het clubhuis heeft meerdere (nood)uitgangen: onze hoofdingang, drie in de kantine (waarvan twee direct naar buiten) en een in de herenkleedkamer, allemaal herkenbaar aan het bekende groene bordje.

Omdat het clubhuis—en trouwens alle gebouwen op de haven—van hout is is het belangrijk dat je weet waar onze brandpreventie– en EHBOhulpmiddelen te vinden zijn. Check in dit verband ook weer eens de havenregels.

Huur van het Clubhuis

Leden van de vereniging hebben gedurende de winterperiode, onder voorwaarden, beperkte mogelijkheid om het clubhuis te huren voor bijvoorbeeld een receptie, verjaardagsfeest, etc.

De voorwaarden zijn te vinden in het Clubhuisreglement, op te vragen bij de clubhuiscommissaris.