WV De Koenen heeft de luxe van een eigen-clubhuis-met-bar dat niet uitgebaat wordt door een pachter, maar door de eigen leden. En daarmee kunnen we de prijzen aangenaam laag houden. Wij zijn een vereniging die gedragen wordt door vrijwilligers, allemaal leden die iets doen voor de eigen vereniging. Al die klussen en klusjes vallen onder de werkregeling.

Een van de leukste “klussen” is de bardienst, want dat is dé plek waar je de leden leert kennen. Als je een bardienst wilt draaien is het van belang dat je eerst—verplicht!—het Diploma Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) haalt. Dat klinkt ingewikkelder dan het is. Je kunt dit diploma eenvoudig online (in slechts 10 à 15 minuten) behalen op https://www.nocnsf.nl/iva. Het diploma kun je printen, inlijsten en thuis ophangen (naast je fietsdiploma), maar nog belangrijker: meteen laten mailen aan onze Clubhuiscommissaris op clubhuis@wvdekoenen.nl. En nogmaals: dit certificaat is verplicht! Als wij controle krijgen en de barman of -vrouw beschikt niet over een certificaat dan kan de vereniging haar vergunning verliezen.

Vele clubleden gingen je al voor…

Op de lesavonden van de Optimist, Cadet en Laser is het de bedoeling dat tijdens die lessen de bardiensten ingevuld worden door de ouders van de zeilers. Ook zij kunnen zich inschrijven in de agenda van de vereniging die in het clubhuis ligt. Meestal wordt dit door een van de ouders gecoördineerd.

En nu heb je natuurlijk de smaak te pakken en wil je je meteen inschrijven voor een of liefst meerdere bardiensten. Dat kan! In het clubhuis hangen ‘barlijsten’ waarop je jouw deelname kunt invullen.