1933-2023 — WV De Koenen — 90 jaar

Welkom op de Jubileumpagina van onze website. Watersportvereniging De Koenen bestaat dit jaar, 2023, 90 jaar!

Onze vereniging is opgericht in 1933 door een aantal zeilers dat hun boot had gestald in de jachthaven (verwarrend genoeg Jachthaven de Koenen V.O.F.) van Jachtwerf Bibo aan de Nieuwe Meer. Omdat zij aan officiële wedstrijden wilden deelnemen en ook zelf wedstrijden wilden organiseren besloten zij tot de oprichting van een eigen vereniging en werd tegelijkertijd het lidmaatschap van De Koninklijke Verbonden Nederlandsche Watersportverenigingen, voorloper van het Watersportverbond, aangevraagd, een voorwaarde om überhaupt wedstrijden te mogen organiseren.

Meer historische informatie vind je hier.

Zaterdag 9 september vieren we ons jubileum met een groot feest op de haven. Zet die datum vast in je agenda!

Hieronder vinden jullie informatie over het Jubileum en foto’s van Jubileumevenementen.

Terug in de Tijd!

Op 12 maart was er een Jubileumbijeenkomst met een historisch tintje.

Koenenleden LiesbethElsAnja en Paula, met hulp van Dimitri en Freek, ontvingen de leden in ons Clubhuis met een stortvloed aan historisch materiaal in het kader van het 90-jarig bestaan van WV De Koenen. Radio-interviews, films, foto’s, albums, te veel om op te noemen. Hierbij wat foto’s om de sfeer te proeven!

Meer over de geschiedenis van onze fijne vereniging vind je op de pagina Historie. Daar kun je onder andere een radio-interview met Berend Jongsma uit 1938 beluisteren.

12 maart 2023, de foto’s