Ook mensen met een handicap moeten actief en zelfstandig van de zeilsport kunnen genieten. Dat is de visie van Sailability. En om daarin te voorzien stelt WV de Koenen zich sinds 2012 beschikbaar als locatie om dit te kunnen verwezenlijken.

IMG_2774 Middelen
Er zijn 4 Hansa boten beschikbaar, een speciale drijvende steiger en een tillift om mensen te helpen die meer moeite hebben met het in- en uit de boot stappen.

De boten zijn zo gemaakt dat deze nooit kunnen omslaan. De zeilen kunnen makkelijk gereefd worden en het zware kieltje/zwaard wordt gevuld met het water als extra contragewicht. Met enkele lijnen zijn de zeilen gemakkelijk te bedienen. Het sturen wordt gedaan met behulp van een soort pook in het midden van de boot. Er zijn drie 2-persoonsboten en een 1-persoonsboot. Vrijwilligers begeleiden je in een volgboot en—indien nodig—in de 2-persoons boot. Iedereen draagt altijd een reddingsvest. De vrijwilligers zijn er om assistentie te verlenen en om alle vragen te beantwoorden.

Heb je weinig kracht in je armen dan kan de 1-persoons boot uitgerust worden met elektrische bediening. Hiermee kan je met één vinger het roer van de boot bedienen en de stand van het zeil regelen. Je zult zien dat je juist daardoor enorm veel vrijheid krijgt. Het is echt fantastisch om alleen over het water te zeilen.

Organisatie
Schermafbeelding 2016-01-13 om 14.18.46
Samen met vele enthousiaste vrijwilligers organiseren we jaarlijks 12 zeildagen tijdens het zeilseizoen. Hieronder staat een lijst met de zeildagen. Alle hulp is welkom en je kunt natuurlijk altijd langskomen op de dagen dat wij er zijn.

De zeildagen zijn van 11.00 uur -17.30 uur (afhankelijk van het aantal deelnemers) en iedere zeilronde duurt 90 minuten en kost €15,00.

Als je zeker wilt zijn van een plekje, je wilt opgeven als vrijwilliger of vragen hebt over onze activiteiten kun je contact opnemen met de locatiecoördinator Marjolein Uijlenhoed, sailabilityamsterdam@gmail.com of per telefoon 06 21 843 142.

Wil je meer weten over Sailability ga dan naar: www.sailability.nl

De data voor 2018 zijn:

Mei
Zondag 6 mei — Open Dag, gratis zeilen!
Zondag 20 mei
Juni
Zondag 3 juni
Zaterdag 16 juni
Juli
Zondag 1 juli
Zondag 15 juli
Zondag 29 juli
Augustus
Zondag 12 augustus
Zondag 26 augustus
September
Zaterdag 8 september
Zondag 23 september
Oktober
Zondag 7 oktober