WV De Koenen is een watersportvereniging met veel zeilende leden en biedt zeilers een rijk aanbod. Van jeugdige beginners tot en met volwassen zeilers met een beperking. Je kunt bij ons terecht voor de echte basis—het léren zeilen met als resultaat CWO Diploma’s—maar ook voor het wedstrijdzeilen, tot en met coaching en begeleiding op (inter)nationale wedstrijden en kampioenschappen (van Medemblik en de Braassem tot in Australië en Argentinië aan toe!). En als lid mag je onze Centaur-zeilboot lenen om een rondje over de Nieuwe Meer te zeilen.

De voorinschrijving voor nieuwe deelnemers aan het Jeugdzeilen seizoen 2022 is geopend. Druk op de knop en vul het formulier in. Let op: de huidige leerlingen hebben altijd voorrang en krijgen “first right to refuse”; zij ontvangen automatisch een mailtje aan het begin van het nieuwe jaar. Het betreft dus uitsluitend nieuwe aanmeldingen.

De tarieven voor het seizoen 2021 (de tarieven voor 2022 zijn nog niet vastgesteld):

• €45,50 contributie jeugdlid (inclusief verplichte afdracht Watersportverbond)
• €120,00 lesgeld
• €100,00 huur zeilboot per seizoen
• €25,00 entreegeld (alleen in het eerste jaar)

Let op: voor het lopende jaar 2021 zijn alle groepen vol. Voor meer informatie kun je rechtstreeks contact opnemen met Remco de Waard jeugdzeilen@wvdekoenen.nl

Jeugdzeilen

Kinderen vanaf ongeveer 6 jaar die in het bezit zijn van zwemdiploma A+B kunnen zich bij ons aanmelden om hun eerste mijlen in de zeilsport te maken.

Op de Koenen wordt lesgegeven in drie verschillende (internationale) klassen: de Optimist, de Cadet en de Laser. Iedere klasse heeft haar eigen trainers. Daarnaast mogen wij zelf CWO-examens afnemen. De Koenen heeft in alle drie klassen meerdere clubboten beschikbaar voor de lessen.

Onze vereniging heeft een grote, nog steeds groeiende(!), jeugdgroep. Wij bieden kinderen de volledige leerweg van leren zeilen—met als resultaat CWO Diploma’s—tot en met de opleiding en begeleiding van (internationale) wedstrijdzeilers. Als vereniging bieden wij kinderen de Optimist (eenmansboot), de Cadet (tweemansboot) en de Laser (eenmansboot) voor de wat oudere kinderen.

Optimist

Bij de Optimist (voor kinderen van 6-15 jaar) wordt lesgegeven op de vrijdagavond. Onze ervaren instructeurs brengen de kinderen de eerste beginselen van het zeilen bij en begeleiden hen in hun ontwikkeling naar de verschillende CWO Diploma’s. Lees meer >

Cadet

Bij de Cadet (voor kinderen van 6-17 jaar) bieden wij twee groepen op de vrijdagavond: een CWO-groep voor kinderen die willen leren zeilen in een tweemansboot en een wedstrijdgroep voor kinderen die (inter)nationale wedstrijden willen varen.
Lees meer >

Laser

Bij de Laser (voor kinderen van ±14 jaar en ouder) bieden wij sinds kort lessen voor kinderen die de Optimist ontgroeid zijn, maar wel in een eenmansboot willen blijven zeilen. Onder leiding van ervaren Laserinstructeurs kun je op de vrijdagavond leren zeilen in de Laser. Lees meer >

Onze vrijdagavonden vormen het hart van onze jeugdopleiding. Het is dan ook een gezellige drukte op de haven en voor de ouders bestaat de mogelijkheid de lessen, onder het genot van een hapje en een drankje, vanaf ons eigen terras te volgen totdat de zon spektaculair ondergaat.

Zeilen met een beperking

Sailability bij De Koenen

“Iedereen moet kunnen zeilen!”, ook mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Daarom zijn wij een Sailability locatie. Ook onze vereniging heeft een afdeling aangepast zeilen en doet dit in samenwerking met Sailability Nederland. Meer info over ‘hoe-wie-wat-waar’ en de zeildagen op de website van SSN.
Lees meer over zeilen voor mensen met een beperking >

Nieuwe Meer Zomerzeilkamp

Lekker een hele week frutten op het water met je vrienden en tegelijkertijd leren zeilen? Het kan allemaal tijdens onze Nieuwe Meer Zomerzeilkampen tijdens de eerste week en de laatste week van de zomervakantie!
Lees meer over onze Nieuwe Meer Zomerzeilkampen >

ASK wedstrijden

Twee keer per jaar zeilen leden van WV De Koenen, WV de Schinkel en WV Amsterdam zeilwedstijden.