Op de foto’s hierboven: Loïc, begonnen als bemanning in de Cadet zeilde hij in de Cadet en de 29er EK’s en WK’s over de hele wereld. Hij werd onder andere Nederlands Kampioen.

WV De Koenen is een watersportvereniging met veel zeilende leden en biedt zeilers een rijk aanbod. Van jeugdige beginners tot en met volwassen zeilers met een beperking. Je kunt bij ons terecht voor de echte basis—het léren zeilen met als resultaat CWO Diploma’s—maar ook voor het wedstrijdzeilen, tot en met coaching en begeleiding op (inter)nationale wedstrijden en kampioenschappen (van Medemblik en de Braassem tot in Australië en Argentinië aan toe!). En als lid mag je onze Centaur-zeilboot lenen om een rondje over de Nieuwe Meer te zeilen.

De inschrijving voor nieuwe deelnemers aan het Jeugdzeilen seizoen 2024 is geopend, maar loopt via de Kennismaking Jeugdzeilen. Let op: de huidige leerlingen hebben altijd voorrang en krijgen “first right to refuse”; zij ontvangen automatisch een mailtje aan het begin van het nieuwe jaar.

Jeugdlidmaatschap tarieven

De tarieven voor het seizoen 2024:

• €51,35 contributie jeugdlid (inclusief verplichte afdracht Watersportverbond)
• €125,00 lesgeld
• €125,00 huur zeilboot per seizoen
• €25,00 entreegeld (alleen in het eerste jaar)

Let op: WV De Koenen is aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur om (een deel van) de contributie gesubsidieerd te krijgen voor ouders die niet in de positie zijn om dit uit eigen middelen te bekostigen.


Tarieven stalling eigen boot

Indicatie stallingskosten in de loods:

• Optimist €220,00* per jaar
• Cadet €225,00* per jaar
• ILCA/Laser €330,00* per jaar

*) Let op: dit is exclusief een eenmalige havenbijdrage in het eerste jaar van €15,00 per m2.

Contactpersoon Jeugdzeilen

Voor meer informatie kun je rechtstreeks contact opnemen met jeugdzeilen@wvdekoenen.nl.

Jeugdzeilen

Cadetzeilen

Kinderen vanaf ongeveer 6 jaar die in het bezit zijn van zwemdiploma A+B kunnen zich bij ons aanmelden om hun eerste mijlen in de zeilsport te maken.

Op de Koenen wordt lesgegeven in drie verschillende (internationale) klassen: de Optimist, de Cadet en de ILCA/Laser. Iedere klasse heeft haar eigen trainers. Daarnaast mogen wij zelf CWO-examens afnemen. De Koenen heeft in alle drie klassen meerdere clubboten beschikbaar voor de lessen.

Onze vereniging heeft een grote, nog steeds groeiende(!), jeugdgroep. Wij bieden kinderen de volledige leerweg van leren zeilen—met als resultaat CWO Diploma’s—tot en met de opleiding en begeleiding van (internationale) wedstrijdzeilers. Als vereniging bieden wij kinderen de Optimist (eenmansboot), de Cadet (tweemansboot) en de ILCA/Laser (eenmansboot) voor de wat oudere kinderen.

Op vrijdagavond wordt er gezeild met de beginnende zeilers ( van 17:00-20:00 uur) en op zondagochtend met gevorderde zeilers (10:00-12:00 uur). Bovendien organiseren we regelmatig clubwedstrijdjes op zondag waar alle jeugdzeilers, beginners én gevorderden, welkom zijn.

Optimist

Bij de Optimist (voor kinderen van 6-15 jaar) wordt lesgegeven op de vrijdagavond en de zondagochtend. Onze ervaren instructeurs brengen de kinderen de eerste beginselen van het zeilen bij en begeleiden hen in hun ontwikkeling naar de verschillende CWO Diploma’s. Lees meer >

Cadet

Bij de Cadet (voor kinderen van 6-17 jaar) bieden wij twee groepen op de vrijdagavond: een CWO-groep voor kinderen die willen leren zeilen in een tweemansboot en een wedstrijdgroep voor kinderen die (inter)nationale wedstrijden willen varen.
Lees meer >

ILCA/Laser

Bij de Laser (tegenwoordig internationaal ILCA genoemd)—voor kinderen van ±14 jaar en ouder—bieden wij sinds kort lessen voor kinderen die de Optimist ontgroeid zijn, maar wel in een eenmansboot willen blijven zeilen. Onder leiding van ervaren Laserinstructeurs kun je op de vrijdagavond leren zeilen in de Laser. Lees meer >

Onze vrijdagavonden vormen het hart van onze jeugdopleiding. Het is dan ook een gezellige drukte op de haven en voor de ouders bestaat de mogelijkheid de lessen, onder het genot van een hapje en een drankje, vanaf ons eigen terras te volgen totdat de zon spektaculair ondergaat.

Zeilen met een beperking

Sailability bij De Koenen

“Iedereen moet kunnen zeilen!”, ook mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Daarom zijn wij een Sailability-locatie. Ook onze vereniging heeft een afdeling aangepast zeilen en doet dit in samenwerking met Sailability Nederland. Meer info over ‘hoe-wie-wat-waar’ en de zeildagen op de website van SSN.
Lees meer over zeilen voor mensen met een beperking >

Nieuwe Meer Zomerzeilkamp

Lekker een hele week frutten op het water met je vrienden en tegelijkertijd leren zeilen? Het kan allemaal tijdens onze Nieuwe Meer Zomerzeilkampen tijdens de eerste week en de laatste week van de zomervakantie!
Lees meer over onze Nieuwe Meer Zomerzeilkampen >

ASK Wedstrijden

Twee keer per jaar zeilen leden van WV De Koenen, WV de Schinkel en WV Amsterdam zeilwedstijden. Kijk voor meer informatie op A•S•K. Maar door het jaar heen zijn er ook regelmatig clubwedstrijdjes, ook voor de beginnende jeugd.

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Jeugdfonds Sport

Wil je kind graag komen zeilen, maar is er thuis te weinig geld? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Zij zijn er ook voor zzp’ers met te weinig opdrachten of als je als gevolg van de coronacrisis geldzorgen hebt. Zij betalen voor kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar de contributie of het lesgeld en eventueel de spullen zoals sportkleding, tot een bepaald bedrag.

Meer informatie is ook te vinden op; https://jeugdfondssportencultuur.nl/voor-wie/voor-ouders/

Het is belangrijk te weten dat ouders op twee manieren een aanvraag kunnen indienen:

  1. Online via www.stichtingsina.nl of
  2. Via 1 van de meer dan 1000 intermediairs in de stad (okt-medewerker of gymleraar op school, sociaal werker, huisarts etc). Samen vullen ouder en tussenpersoon de aanvraag in via een digitale toegang van de intermediair. Intermediairs zijn te vinden via de volgende link https://jeugdfondssportencultuur.nl/mijn-fonds/

Vertrouwenscontactpersoon (VCP)

WV De Koenen heeft ook een Vertrouwenscontactpersoon (VCP)Bart Koolmeijer. Je kunt hem bereiken via de website, zowel telefonisch als per email (klik op zijn naam voor meer informatie).