• 22 juni 2015
  • by Jan Martin Wilschut
  • 116

Afgelopen weekend, 20 en 21 juni (begin van de zomer én vaderdag) was het weer een drukte van belang op de Koenen vanwege het Promotieweekend met de traditionele Promotiewedstrijden. Een fraaie opkomst van Lasers en Splash, Optimisten en Cadetten zorgde voor een geslaagd evenement, waaraan zowel volwassen zeilers deelnamen als kinderen. Bij de Cadetten waren dat zelfs weer zeilers uit het hele land.

Ook is het traditie dat veel kinderen in het clubhuis blijven slapen en op zaterdagavond een spetterend(!) avondprogramma krijgen voorgeschoteld en op de zondagochtend een heerlijk ontbijt. Dit jaar nam Annemiek Wijnbergh de kinderen mee naar Nes aan de Amstel waar werd meegedaan met de Slob en Sloot Race, een waanzinnig parcours uitgezet door de weilanden en sloten van Nes. “Slob” betekent “modder” en het is dan ook niet verwonderlijk dat pikzwarte kindertjes later moe maar voldaan—en een geweldige ervaring rijker—aanschoven voor het toetje in het clubhuis.

10464024_799051666860362_8207717811812183076_n
Op de foto de nummers 1, 2 en 3 van de kinderen: Ted Huuskes (WSV Giesbeek), Christiaan Griffejoen en Tess Wilschut (beiden van WV de Koenen). Tess was bovendien de snelste dame overall!

Dank aan alle vrijwilligers, die dit gezellige weekend weer mogelijk maakten: organisatie en prijsverwerving, startschip, wedstrijdleiding, rescue, bar- en keukenbezetting, nachtwacht, ontbijtploeg en uitslagverwerking. De complimenten waren weer niet van de lucht!

In het najaar mag de Koenen zich weer verheugen in de organisatie van de Cadet Teamwedstrijden. Dan ontvangen we Cadetteams uit Nederland en België. En ook dan wordt er weer overnacht in het clubhuis…