• 2 juni 2015
  • by Jan Martin Wilschut
  • 65

Het programma van de Dag van de Watersport aanstaande zaterdag bij WV de Koenen begint vorm te krijgen. Veel Koenenvrijwilligers zijn in de weer (móói weer, zoals wordt voorspeld) om de dag tot een succes te maken. Een dag die wij bovendien om 17.00 uur bekronen met een barbecue voor onze leden. Vergeet je vooral niet op te geven bij de voorzitter! Het programma ziet er globaal als volgt uit:

Belangstellenden—en dat zijn uiteraard ook onze eigen Koenenleden—kunnen de hele dag binnenlopen en hen wordt een gevarieerd programma geboden. De jeugd laten we zien hoe fijn zeilen is: in het clubhuis staat een opgetuigde Optimist waar kinderen “droge” uitleg kunnen krijgen en buiten op het water wordt, afhankelijk van de weersomstandigheden, ieder uur een demonstratie gegeven door de meer ervaren Optimistzeilers. Enthousiaste kinderen mogen ook instappen om het zelf te ervaren.

Voor de wat oudere jeugd en volwassen geïnteresseerden is er bovendien aandacht voor de Laser. Ook hier bestaat de mogelijkheid zelf in te stappen en demonstraties te bekijken.

In het clubhuis wordt ook aandacht besteed aan de fameuze Laser 6-Uren wedstrijd. Op het grote beeldscherm worden de hele dag door zeilfilms vertoond.

De Blauwbaard—de ASK Centaur—wordt ingezet om, met Wim Koorn aan het roer, op de Nieuwe Meer een rondje te zeilen en zo te pendelen tussen de WVA en de Koenen. Vanuit de Schinkel vaart een sloep op en neer, opdat bezoekers alle drie verenigingen kunnen bezoeken.

Voor de kleinsten is er een spelletjesprogramma onder leiding van Dafne Wijnbergh. Dus Koenenleden neem ook kinderen en kleinkinderen mee naar jullie vereniging.

Zegt het voort! De Dag van de Watersport is een uitgelezen kans om te laten zien hoe geweldig onze vereniging is.