• 6 maart 2016
  • by Jan Martin Wilschut
  • 69

De voorbereiding van de pinstertocht 2016 is in volle gang. Wij zijn blij want de eerste inschrijvingen zijn gemaakt. Het valt niet mee maar ook dit jaar denken we weer een leuk programma te hebben gemaakt.

Schermafbeelding 2016-03-06 om 10.15.19Uiteraard beginnen we ook dit jaar weer met een heerlijk ontbijt op de zaterdag ochtend. Vanaf 8.30 uur kan je terecht in het clubhuis. Zorg dat je op tijd bent wat om 10.00 uur moeten we vertrekken. We hebben een lange tocht voor de boeg die ons uiteindelijk brengt naar een lieflijk schilderrijk stadje, ontstaan in de 10e eeuw. Het laatste stukje is wat lastig maar rustig varen dan zal het allemaal passen. Hier hebben we tijd om rustig bij te komen van de tocht. Rond 17.00 uur komen we allemaal samen op een rustige, ruimtelijke, geestige plek. Hier ontmoeten we Adriaan, hij is wel een beetje stout, zijn broer Thomas is er ook. Na deze jongens gaan we genieten van een hemelse maaltijd. Het eten is zwevend bereid, dus kijk uit dat je niet mee gaat zweven. Voor degene die willen is er gelegenheid tot na borrelen.

De tweede dag vertrekken we ook weer om 10.00 uur. Misschien iets minder ver varen maar weer een mooie tocht denken wij. Ons eindpunt aan het water eindigt in een kleine haven. Hier hebben we een knallend evenement, zeker want ze hebben ervaring uit het verleden, als we maar niet met z’n allen in het ziekenhuis komen. Er is wat vrije tijd. Rond 17.00 uur komen we samen. Elizabeth is onze gastvrouw, hopelijk hebben we de duivel gister achtergelaten, maar je weet nooit waar je die weer tegenkomt. Rond de klok van 18.00 uur gaan we lekker eten. Na het eten gaan we uit een ander vaatje tappen, dus drink niet teveel, er wordt nog iets verwacht van je algemene kennis.

Deze tocht der tochten gaan we terug in de tijd. Van gelovigen en ongelovigen, medicijn mannen en aderlaten. De tijd van water, graan, hop en gist.

Daarom hebben wij een thema bedacht wat past bij de tocht.

Het thema is Bier

Graag zien we bij iedere deelnemer een creatieve uiting die te maken heeft met dit thema. Dus dit kan zijn een pakje, broek, pet, jas, das etc. etc.

Groeten,

Michel, Ramon, Edwin