• 26 juli 2016
 • by Jan Martin Wilschut
 • 100
 • 1

Wij kregen bericht dat twee van onze oudste leden deze maand zijn overleden.
Op 16 juli overleed Charles van den Bosch, 96 jaar oud en 63 jaar lid van onze vereniging.
Tien dagen eerder overleed op 92-jarige leeftijd Willem van Dijk. Hij was 57 jaar lid van De Koenen.
Beide families wensen wij veel sterkte toe om dit verlies te verwerken.

1 Comment

 1. 18 augustus 2016 at 13:23
  Elmer Boon

  Beste medeleden,
  Toch wel met schrik verneem ik (terwijl we in België varen en dus te laat zijn om de laatste eer te bewijzen, hetgeen ik zeer betreur) dat ons weer 2 markante leden zijn ontvallen, ondanks hun hoge leeftijd toch nog onverwacht.
  Omdat ik van kindsbeen af het meest te maken heb gehad met Charles v.d. Bosch en enorm tegen hem opzag, wil ik bij deze graag het volgende naar voren brengen:
  Charles is voor velen van ons een grote inspiratiebron geweest vanwege zijn vele zeereizen en ik denk daarom dat ik kan zeggen dat velen van wie hem kenden mede daardoor ook het zeegat hebben gekozen. Het mooie was daarbij dat hij dat vooral mogelijk heeft gemaakt door ontelbaar velen van ons en leden van zuster verenigingen de kust- en astronavigatie bij te brengen op zijn cursussen die hij jaren gaf in ons clubhuis.
  Wat niet onvermeld mag blijven is dat Charles ook veel van de onderdelen voor het hellingwerk heeft bedacht en uitgevoerd. Tot op de dag van vandaag wordt daardoor het werk vergemakkelijkt en wordt het voor ons leken mogelijk gemaakt veiliger en sneller dan voorheen te hellingen (elk jaar zijn er wel weer een paar nieuwkomers bij de hellingploeg die hun wenkbrauwen vragend optrekken als ze er op uit worden gestuurd om b.v. de “Charles” te pakken!).
  Ook stond hij altijd klaar voor ons om mee te denken bij bootproblemen en dan het onderdeel wat hij bedacht had onbezoldigd zelf te maken. Vond hij ook gewoon leuk.
  Charles we gaan je missen en we wensen je een schitterende laatste reis!
  Elmer Boon

Add Comment