• 23 februari 2016
  • by Jan Martin Wilschut
  • 79

1602 1501 opstapdag_KZondag 13 maart vindt er weer een Opstapdag Cadetzeilen plaats! Breng (kinderen en kleinkinderen van) vrienden en bekenden in beweging en laat de kinderen ervaren hoe geweldig zeilen is.

De Opstapdag is gratis, maar je moet je wel opgeven om teleurstelling te voorkomen. De dag duurt van 10.00 – 16.00 uur en biedt een compleet dagprogramma met informatie én zeilen. Zwemdiploma A+B is een must.

De Cadet is, naast de Optimist als eenmansboot, de enige internationaal door de ISAF (International Sailing Federation) erkende tweemans jeugd wedstrijdzeilklasse voor kinderen tot en met 17 jaar. Hij wordt in bijna 40 landen over de hele wereld gezeild (van Spanje tot Oekraïne en van Argentinië tot Australië) en geldt internationaal als dé tweemansopleidingsboot.

WV De Koenen biedt al jaren de mogelijkheid te leren (wedstrijd)zeilen in de Cadet. Om hieraan nog meer bekendheid te geven organiseren wij alweer een paar jaar twee- tot driemaal per jaar een opstapdag om kinderen te laten kennismaken met de Cadet. Een klasse waarin je vrij snel ook kunt deelnemen aan internationale evenementen. Wedstrijden in België, Duitsland en Engeland behoren tot de mogelijkheden. Dit jaar gaan de wedstrijd-Cadetten onder andere naar Hongarije voor het Europees Kampioenschap en in december naar Argentinië voor het 50ste(!) Wereldkampioenschap.

Download nu de uitnodiging, print hem uit en hang die op het prikbord van de school, de wijkvereniging of de supermarkt. Voor meer informatie over het Cadetzeilen kun je terecht op Cadetzeilen bij de Koenen of de website van de Dutch Cadet Class Association. (JM)