• 1 november 2016
  • by Jan Martin Wilschut
  • 76

schermafbeelding-2016-11-01-om-08-42-31De vereniging heeft twee weken geleden controle gehad van de milieudienst. Deze heeft vastgesteld dat de opslag van de losse brandstoftanks nog steeds niet aan de milieueisen voldoet. Die tanks moeten namelijk opgeslagen worden in een brandwerende ruimte met een vloeistofdichte vloer en een drempel. Het houten hok naast het oude winkeltje voldeed al niet aan die voorwaarden, maar de huidige oplossing in de open lucht natuurlijk helemaal niet. Eind november krijgen we opnieuw controle, als de tanks er dan nog staan, wordt aan WV De Koenen een forse boete opgelegd.

U zult begrijpen dat we ons dat niet kunnen veroorloven en dat we liever investeren in een goede opslag voor de tanks. We gaan ons best doen om die voor 1 december op de haven te hebben. Alle tanks die voorzien zijn van een naam of lidnummer kunnen daar opgeslagen worden.

Alle overige tanks laten we tussen 15 november en 1 december afvoeren. Op dit moment staan er nogal wat tanks, jerrycans en gasflessen die niet tot een eigenaar zijn te herleiden. Dus controleert u even of uw spullen inderdaad gemarkeerd zijn, anders bent u ze over een paar weken kwijt.