• 10 februari 2017
  • by Jan Martin Wilschut
  • 65

Kinderen vanaf ongeveer 6 jaar die in het bezit zijn van zwemdiploma A+B kunnen zich bij WV De Koenen aanmelden om hun eerste mijlen in de zeilsport te maken.

Op de Koenen wordt lesgegeven in drie verschillende (internationale) klassen: de Optimist, de Cadet en de Laser. Iedere klasse heeft haar eigen trainers. Daarnaast mogen wij zelf CWO-examens afnemen. De Koenen heeft in alle drie klassen meerdere clubboten beschikbaar voor de lessen.

En dat lesseizoen gaat nu weer beginnen met een informatieochtend op zondag 5 maart aanstaande van 10.00-12.00 uur.

Van 10 tot 11 gaan de kinderen een uurtje sporten (sportkleding mee!) met een van onze trainers, terwijl de ouders informatie krijgen over onze opleidingen, het CWO, hun eigen rol, maar ook over veiligheid en kleding.

Van 11 tot 12 volgt dan informatie voor ouders én kinderen over de trainingen en het (winter)programma jeugdzeilen, toegelicht door de verschillende klassetrainers.

Iedereen is welkom, ook jeugdzeilers en hun ouders die nog geen lid zijn van De Koenen. Als je komt, graag even een berichtje naar jeugdzeilen@wvdekoenen.nl

Voor het komende winterseizoen staan de volgende activiteiten op het programma:

  • 12 maart — de veelgeprezen Zwembadtraining: omslaan oefenen met échte zeilboten in het Sloterparkbad (aanvang 12.15 uur)
  • 19 maart — uurtje sport; daarna theorie, windroos en koersbenamingen (aanvang 10.00 uur)
  • 2 april — uurtje sport; daarna knopen leren (aanvang 10.00 uur)