• 25 maart 2018
  • by Jan Martin Wilschut
  • 83

Schermafbeelding 2018-03-25 om 12.18.52Maar liefst 15 teams uit Nederland en België trappen het watersportseizoen af met deelname aan de jaarlijkse Easter Regatta op De Kaag. Op dit 3-daags zeilevenement van zaterdag 31 maart t/m maandag 2 april 2018 zullen zowel doorgewinterde als nieuwgevormde Cadetteams zich met elkaar meten. Ook onze Amsterdamse wedstrijdCadetten doen daaraan weer mee!
Al jarenlang is het Internationale Paasevenement de ontmoetingsplaats voor alle Cadetzeilers en hun ouders uit Nederland en omstreken. Niet alleen vanwege de wedstrijden, maar ook omdat ieder jaar de Nederlandse Cadetten Club zijn jaarlijkse reünie met diner op “De Kaag” organiseert.

Naast de Cadetklasse zijn ook de Ynglings en de RSFeva’s op het water van De Kaag te vinden tijdens dit 3-daags zeilevenement.

De Cadet is een complete 2-mansboot voor kinderen in de leeftijd van 7-17 jaar, uitgerust met een grootzeil, fok en spinnaker. Het is een internationaal, door de ISAF, erkende zeilwedstrijdklasse voor de jeugd. Het alternatief voor de populaire optimist voor zeilers die liever in teamverband het water op gaan Met het unieke concept van de oudere stuurman die de jongere bemanning opleidt.
Voor meer informatie: www.cadet.nl
Facebook: www.facebook.com/dutchcadetclassassociation / www.facebook.com/dutchcadetsailingteam
Instagram: www.instagram.com/dutchcadetsailingteam