• 16 juni 2016
  • by Jan Martin Wilschut
  • 66
Tijdens de Westeinder Water Week is de Westeinder een week lang het middelpunt van zeilend Nederland. De week is volgepakt met zeilevenementen!

De Eredivisie Zeilen komt op 1, 2 en 3 juli naar de Westeinder. Deze competitie tussen de beste amateurzeilers van Nederland bestaat uit 5 speelronden. Er wordt gezeild in snelle boten van het type J/70 die door de organisatie ter beschikking worden gesteld. Kom naar het surfeiland om Zeilteam Westeinder en 17 andere verenigingsteams in actie te zien!

 
De Westeinder Water Week begint op 25 en 26 juni met de Combi Westeinder. De evenementen van Combi Amsterdam, waar Combi Westeinder deel van uit maakt, zijn al jaren een groot succes voor een groeiende groep jeugdzeilers. Niet alleen mooie wedstrijden en een goed deelnemersveld maar bovenal een sportieve sfeer op het water en veel plezier voor deelnemers en ouders rond de wedstrijden. Er komen gemiddeld zo’n 150 enthousiaste zeilers op af!
 
Met de Eredivisie Zeilen komt ook Optimist on Tour naar Aalsmeer. Meer dan 400 basisscholieren kunnen tijdens dit evenement kennismaken met de zeilsport.
 
Met de Q-cup ontdek je het wedstrijdzeilen: de Q-cup tenslotte is een laagdrempelige wedstrijdserie waarbij kinderen de mogelijkheid hebben in te stappen in een Optimist en op speelse wijze voor de eerste keer het wedstrijdzeilen beleven! De eerste stap op weg naar de nationale combi’s. De Q-cup wordt aangeboden door Sailcenter, het Watersportverbond en het Nationaal Platform Jeugdwedstrijdzeilen.