• 16 september 2024
  • by Jan Martin Wilschut

Met heel veel trots mogen wij melden dat ons Koenenlid Elmer Boon het Europees Kampioenschap 2024 van de Micro Magic klasse heeft gewonnen!!! Proficiat Elmer.

En het zal jullie niet verbazen dat Elmer eerder dit jaar ook Nederlands Kampioen werd!

Hierbij het verslag dat Theo van Mierlo schreef in de Meerbode:

Elmer Boon Europees Kampioen Micro Magic zeilen.

In Eindhoven werd afgelopen weekend het Europees Kampioenschap Micro Magic 2024 verzeild. Tussen de hogere gebouwen van de Universiteit is er nog een waterplas over, die groot genoeg is om met de kleine radio-controlled Micro Magic zeilbootjes met een lengte van 53 cm leuk te kunnen manoeuvreren. Maar dat vraagt wel om de nodige alertheid. Zaterdag bij nog weinig wind en zondag met een matige royale wind en volop zon ging dat best en zo kwam het Eindhovense comitee tot een mooie totaalserie van 28 races. Inclusief de nodige winddraaiingen, waarbij de bovenboei aan de wind of even later voor de wind werd bezeild en windvlagen en windluwtes kort naast elkaar plaats vonden. Desondanks werd het klassement opgebouwd door de bekenden in de MicroMagic-top, met als grote favoriet Elmer Boon, die bijna wekelijks zijn trainingsrondjes heeft vanaf de steiger bij de Watersport Vereniging Aalsmeer met onder meer de Aalsmeerder Klaas Spaargaren. Na de eerste dag stonden zijn 1 en 2 in het klassement, voor Geert Middel uit Eindhoven en Jan de Best uit Heerenveen. De tweede dag met wat meer wind dus en bij sommigen een andere tuigage bracht Geert Middel met een sterke serie van 6 eerste plaatsen nog voor de nodige opschudding en schoof hij door naar de tweede plek in totaal. Elmer Boon (NED 1984) kampioen met slechts 31 punten na 10 eerste plekken, Geert Middel (NED 264) tweede met 45 punten en Klaas Spaargaren (NED 118) derde met 51 punten.

Een geslaagd kampioenschap voor zowel commitee als zeilers. Details en leuke foto’s op de site www.micromagic.nl. Op de diverse sites staan vaak Micro Magic te koop en als de grote boten weer i n de winterstalling zijn, gaat MicroMagic gewoon verder met een winterserie waarbij je op de steiger niet nat wordt van koud buiswater.

Theo van Mierlo