• 23 september 2019
  • by Jan Martin Wilschut
  • 71

Weten jullie het nog? Onze havenmeesters hebben onlangs de loodsen opgeruimd, als voorbereiding op het hellingen. Daarbij hebben zij een grote hoeveelheid rondzwervende spullen gevonden, waarvan de eigenaren onbekend zijn.


Waar hebben we het over?


Een deel is duidelijk watersportgerelateerd. Denkt u bijvoorbeeld aan waltrolleys, een wegtrailer, 15 kisten, 20 buitenboordmotoren en twee Optimisten, de “Speedy” en de “Gentleman Tom”.

Lees vooral even verder water met die spullen gaat gebeuren als ze niet opgehaald worden!


Een ander deel heeft niets met watersport te maken en heeft ook niks te zoeken in de loodsen van De Koenen (o.a. parasols, tuinlantaarns, tuinstoelen en een zitzak).
De regels zijn heel eenvoudig, u mag behalve uw schip ook buitenboordmotoren, bijboten en kisten met gereedschap op de Koenen stallen, mits voorzien van uw lidnummer. Voor kisten en bijboten betaalt u stallinggeld, buitenboordmotoren zijn bij het stallinggeld van het schip inbegrepen. Alle overige zaken horen hier niet thuis.


Omdat we in de winter alle plek nodig hebben voor uw schepen, heeft het bestuur als volgt besloten.
1. Alle losse objecten zonder lidnummer worden verzameld in de loodsen. U kunt ze tot 5 oktober ophalen.
2. Na 5 oktober gaan we aan afvalscheiding doen. Alle zaken, die niets met watersport te maken hebben, geven we mee met het grof vuil.

Kisten, motoren en andere vaaruitrusting zonder lidnummer worden door het bestuur in bewaring genomen. Deze kunnen dan bij de havenmeester afgehaald worden. Die controleert dan meteen even of er nog stallinggeld voor het object verschuldigd is.
Dus combineer het nuttige met het aangename, kom op 5 oktober naar de opruimdag, help een handje mee en neem gelijk uw eigendommen mee naar huis.