• 26 oktober 2016
  • by Jan Martin Wilschut
  • 76

Nog een paar mooie evenementen te gaan en dan is het wedstrijdzeilseizoen (3x woordwaarde) alweer voorbij. De inschrijvingen voor de Laser 6-Uren komen gestaag binnen en ook voor de Boterletter in Rotterdam, traditioneel de laatste wedstrijd van het jaar, is de inschrijving geopend.

Onze wedstrijdzeilers, jong en oud(er), hebben het weer goed gedaan dit jaar:

Elmer Boon werd onlangs 2de op het Europees Kampioenschap Micro Magic in Rotterdam in een prachtig internationaal topveld. Helaas had hij wat last van storingen in de zender… Een geweldige prestatie! Volgend jaar Europees Kampioen Elmer?

Dirk Jan Broertjes werd afgelopen weekend 4de bij de Antwerp City Cup in de 2.4 klasse. Nog maar een paar jaar geleden stapte Dirk Jan voor het eerst in een 2.4, aangespoord door Floris Wijnbergh, die hem ook meteen meetroonde naar Antwerpen voor dit mooie evenement op het legendarische Galgenweel (waar veel Belgische Olympische zeilers zijn begonnen).

Floris Lampe staat op een 14de plaats (van de 158!) in de Nederlandse Optimist Selectie na een geweldig seizoen gevaren te hebben. Floris’ ambities reiken inmiddels verder dan de Koenen. Hij wordt al een tijdje intensief begeleid vanuit de Braassem. Proficiat Floris!

Lili van Weegen en Tess Wilschut hebben met hun prestatie op het 29er WK de Belofte Status van het NOC*NSF verworven. Lili is inmiddels aan haar universitaire studie begonnen en Tess vaart 29er met Femke van den Berg in het NBT (het Nationale Beloften Team). Ook Christiaan Griffejoen (ex-Cadet) zeilt komend seizoen in het NBT!

En maar liefst drie Koenen-teams staan in de startblokken om naar Argentinië af te reizen voor het 50ste Cadet Wereldkampioenschap in Buenos Aires: Tobias Teunissen & Tjalf Sint, Jade van Weegen & Benthe Marijnen en Sanna Marijnen & Sterre van Weegen. Veel succes allemaal!