• 25 mei 2015
  • by Jan Martin Wilschut
  • 79

Met elkaar vieren wij dit jaar het 125- jarig bestaan van het Watersportverbond. Ter ere van dit jubileum vindt op zaterdag 6 juni 2015 de eerste editie van de ‘Dag van de Watersport’ plaats: een dag waarop de watersport en recreatie centraal staan en de verenigingen de deuren openen en iedereen welkom heten op de vereniging.

Een feestelijke watersportdag, voor jong en oud, voor sporter en recreant, voor motorbootvaarder en zeiler, surfer en kanoër. Meer dan 440 verenigingen en 90.000 leden zijn bij ons aangesloten. Samen met hen zijn wij uitgegroeid tot wat wij nu zijn en daar zijn wij trots op.

Ruim 100 verenigingen vieren Dag van de Watersport

Inmiddels zijn er ruim 100 verenigingen die hebben aangegeven iets te willen organiseren op 6 juni. Dit varieert van een opstapdag, open dag, sloepentocht, puzzeltocht tot kanopolowedstrijden en varen met gemeenteraadsleden. Soms organiseert een vereniging een activiteit alleen, soms ook samen met andere verenigingen in de buurt.

Ook WV de Koenen aan de Nieuwe Meer ontvangt belangstellenden met een keur aan activiteiten, zowel voor de jeugd als voor volwassenen. WV de Koenen, inmiddels zelf de 80 gepasseerd, is een watersportvereniging met historie waar watersportliefhebbers uit Amsterdam en omstreken een warme thuishaven vinden. Zowel de liefhebber van motorboten als de (wedstrijd)zeiler komt hier aan zijn trekken.

Voorzitter Michel Gijzelaar: “Bezoekers zijn altijd weer verbaasd als ze kennismaken met onze vereniging midden op de Sportas Amsterdam. Het is tegelijkertijd een oase van rust aan het water van de Nieuwe Meer én het bruisend hart van een actieve vereniging met een bloeiende jeugdclub! Kom vooral langs tijdens de Dag van de Watersport. Iedereen is van harte welkom.”