• 23 februari 2016
  • by Jan Martin Wilschut
  • 122
Schermafbeelding 2016-02-23 om 08.59.36Morgen, woensdag 24 februari, begint de Gemeente Amsterdam al met baggerwerkzaamheden bij WV De Koenen. Dit groots aangepakte werk op initiatief—en kosten!—van de gemeente gaat ongeveer twee à drie weken duren (het kan korter, maar het kan ook langer duren). Dat betekent dat al morgen vanaf 10.00 uur de eerste boten verplaatst moeten worden. HULP GEVRAAGD!

De baggeraar loopt inmiddels ruim voor op schema en dat betekent dat hij morgen al een begin wil maken! Morgen beginnen de werkzaamheden met het verplaatsen van de eerste boten. In totaal gaat het om 37 schepen, die gelukkig niet allemaal ineens verplaatst hoeven worden: 24 in de voorhaven en 13 in de achterhaven. Bij voorkeur door de eigenaren zelf in overleg met onze havenmeester Damon Huijink. Damon heeft dringend vrijwilligers nodig om de werkzaamheden te begeleiden. En dat valt dan weer onder de werkplicht!
 
Naar verwachting kunnen de lessen, trainingen en opstapdag van de zeilers gewoon doorgaan, maar het kan zijn dat de boten bij het clubhuis het water in moeten.
Voor meer informatie en een voorlopig schema kun je terecht bij de havenmeester. (JM)