Laser 6 Uren

De foto’s van de 40ste Laser 6 Uren kun je hier bekijken (met dank aan Michel Gijzelaar!)

Op 16 november 1980 werd de eerste “6 uur durende Laserwedstrijd op het Nieuwe Meer georganiseerd” door Miep Blokzijl, Jacob Vlaming en Otto Steegstra voor WV De Schinkel. Een wedstrijd waaraan 8 teams (allen heren!) deelnamen met gemiddelde rondetijden van 23 minuten. “Tot vermaak van de toeschouwers waaide het hard en lag de gijpboei 75 meter van het clubhuis van de Koenen, alwaar na de gijp gewisseld werd. Hier bleek, dat een zeilwedstrijd het publiek 5 uur lang kan boeien.” Die eerste Laser 6 Uren werd—na afkorting vanwege aanwakkerende wind tot 7 Bft—om 14:30 uur gewonnen door het team van Jan Leenaars & John van Elk. In 1997 ging de organisatie van het evenement over naar WV De Koenen. En de rest is geschiedenis…

Voor élke Laserzeiler
De start vanuit de haven van WV De Koenen is om 10 uur en rond 4 uur is het eindsignaal. Je kunt meedoen in de Standaard, Master, Radiaal of 4.7 klasse. Het gezellige clubhuis van WV De Koenen is de ideale locatie voor toeschouwers, familie en aanhang om de wedstrijd en de gouden wissels goed te volgen. Er zijn natuurlijk ook hapjes, live muziek en een echte spectator boat.

Inschrijven en wedstrijdbepalingen
Doe mee, vul het digitale inschrijfformulier in en geef meteen je team op, we zien je graag aan de start! De wedstrijdbepalingen staan in het programmaboekje en ook dat kun je downloaden.

Sponsors
Rederij Oeverloos sponsort de Laser 6 Uren met een spectator boat: de historische Ms Helena (zie foto) vaart om 12:00 uur en om 15:00 uur af vanaf de buitensteiger voor een vaart rond het veld met Rob Piet aan het roer. Inmiddels hebben we ook On Deck, Imhoff en Brainboks aan boord als sponsoren! Zie ook onderaan de pagina.

En nogmaals die gouwe ouwe uit 2007 van Floris Wijnbergh om de sfeer en het spektakel alvast te proeven! Misschien nodigen we die betonmolen ook wel weer uit… met super handicap, dat dan weer wel.

Namens het team van WV De Koenen
Iwan Daniëls
T 06 45 170 617